Proje Yönetim Yazılımları ve Araçları

Proje Yönetim Yazılımı Nedir?

MechSoft Bilgi ve İletişim Tek. Tic. A.Ş., Sezgi Özkan

Proje Yönetim Yazılımları ve Araçları

Proje Yönetim Yazılımı Nedir?

14 Eylül 2021 , Blog Yazılarımız

Proje yönetimi yazılımı, işinizi baştan sona organize etmenize, planlamanıza ve yönetmenize yardımcı olacak bir araçtır. Bu yazılımlar ekibinizle iş birliği yapmanıza, koordine olmanıza ve geri bildirimleri, dosyaları yani tüm güncellemeleri paylaşabilmenize yardımcı olur.

Proje yönetim yazılımları sayesinde, elinizdeki görevleri ve ekibinizin projede nerede hangi aşamada olduğunu rahatlıkla görebilir ve yol haritanızı daha projenizin başında çizebilirsiniz.  

Genel olarak bakıldığında proje yönetim programları iş akışları oluşturmanıza, görev atamalarını gerçekleştirmenize, proje üzerinde değişiklikler yapmanıza olanak sağlayarak proje yöneticilerine iş takibi açısından yardımcı olan yazılımlardır. Ancak piyasada yer alan proje yönetim araçları da birbirinden büyük farklılıklar göstermektedir. Örneğin “paket program” mantığıyla gelen firmanıza ve proje yönetim standartlarınıza uymayan yazılımlar da mevcuttur. Bu belirli özelliklere sahip olan yazılımlarda proje yöneticilerinin ya da firmaların yazılımlara uyum sağlanması beklenmektedir.

Bu alanda yine oldukça önemli bir nokta karşımıza çıkmaktadır. “Raporlama” piyasada yer alan yazılımlar bunu tam olarak karşılamadığı gibi bazen ise raporlama yapabilmek için aynı zamanda ayrıca talep ya da raporlama aracı talep edebilmektedir. 

Bu noktada bulut tabanlı entegre iş çözümü olan CloudOffix, piyasadaki bütün yazılımlardan farklı bir seviyede yer almaktadır. CloudOffix’in tamamen özelleştirilebilir yapısı ile projelerinizi büyük bir keyifle yönetebilir, ekibiniz ile iletişim halinde olabilir ve sonrasında dilediğiniz şekilde raporlar alabilirsiniz. 

CloudOffix'te Yer Alan Proje Yönetim Özelliklerinden Bazıları 

Kanban Görünümü:

Kanban görünümü, projenizi görselleştirmenize yardımcı olmak için dijital bir çalışma alanı olarak elinizdeki tüm görevlerinizin genel bir görünümünü sunar. Aslına bakıldığında bu görünüm önünüzde bulunan mantar panoya renkli kağıtlar asmaya benzer. 

MechSoft - Blog - Proje Yönetimi - Kanban Görünümü

Görev Yönetimi:

Görevler, bir projeyi tamamlama yolundaki her bir basamağı ifade eder Her bir görev bir kişiye atanabileceği gibi bir ekibe de atanabilir ve takibi yapılabilir.

Görevlerin Atanması:

Ekiplere ve ekip üyelerine görevleri rahatlıkla atayın hiçbir görevin arada kaybolup gitmemesini sağlar. MechSoft - Blog - Proje Yönetimi - Görevlerin Atanması

Ekip İçi İletişim:

Takım arkadaşlarınız arasında iş birliği yapın, tartışın, dosya gönderin tüm diğer konular için CloudOffix’i kullanarak, paylaşılan dokümanların ya da konuşulan konu başlıklarını farklı uygulamalarda kaybolmasına izin vermez. 

Kilometre Taşları:

Kilometre taşları, adından da anlaşılacağı gibi, ekiplere geçilmesi için belirli hedefler ve bir bakışta birçok görevi organize etmek söz konusu olduğunda son derece kullanışlıdır. Bu şekilde tamamlanan hedefler sayesinde ekipleri motive eder ve bir sonraki hedef için çalışma isteğini arttırır. 

Zaman Çizelgesi Yönetimi:

Projeler zamanla yarış halindedir. Projeler üzerinde faturalandırılabilir veya faturalandırılamaz işleri işaretleyerek ve görevlerin, kilometre taşlarının ve nihayetinde projenin ne zaman tamamlanması gerektiğine karar verebilirsiniz. Ekip üyelerinizin her birinin projede tam olarak ne kadar zaman harcadığını ve müşterilerinizden ne ücret alacağını rahatlıkla görebilirsiniz.

Analiz ve Raporlama:

Mükemmel analizi yapmak ve ihtiyaç duyduğunuz raporlama türüne erişmek için CloudOffix’te yer alan birçok filtrelerden birini kullanın veya filtre kombinasyonlarını kullanarak kendi filtrenizi siz yaratın! MechSoft - Blog - Proje Yönetimi - Analiz ve Raporlama

Tamamen Özelleştirilebilir

CloudOffix tamamen özelleştirilebilir bir yapıya sahiptir. Bu sayede CloudOffix’i, firmanızın iç süreçlerine uygun bir şekilde tasarlayabilirsiniz. 

Sales Cloud ile satışlarınızı kolaylıkla projeye çevirebilir Invoicing Cloud ile faturalandırmalarını sağlayabilirsiniz. HR Cloud ile de proje ekibinizin performans yönetimini yapabilirsiniz. CloudOffix’in sunduğu entegre çözümler ile farklı bir yazılıma ihtiyaç duymadan tüm süreçleri uçtan uca yönetebileceksiniz. 

Diğer tüm Proje Yönetimi araçlarını denediniz, ancak henüz tatmin olmadınız mı? O zaman CloudOffix'i Şimdi Deneyin! Proje yönetiminde rahatlığını sizde yaşayın.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atmayı Unutmayın!