Kurumsal Web Sitesi Oluşturma ve Düzenleme

Sisteminize Entegre Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?

MechSoft Bilgi ve İletişim Tek. Tic. A.Ş., Sezgi Özkan

Kurumsal Web Sitesi Oluşturma ve Düzenleme

Sisteminize Entegre Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?

16 Haziran 2022 , Blog Yazılarımız

1950'li yıllar itibariyle gelişmeye başlayan internetle birlikte yarattığı etki katlanarak devam etti. İlk zamanlarda amaç sadece bir veriyi ana bilgisayardan ara terminallere yansıtmakken şimdi ise geldiğimiz aşamada bir verinin tüm dünyaya yayılması sadece saniyeleri almaktadır.

Sanayi devrimiyle birlikte artan rekabetle firmalar markalarını duyurmak için birçok yolu denemeye başladılar. Televizyon, gazete, radyo, dergi vb. geleneksel medya araçları tercih edildi. Geleneksel medya araçları ilk zamanlar büyük bir yenilik olsa da birçok eksiğe sahipti; iletişim tek taraflıydı, hedef kitlenin tepkileri ölçülemiyordu ve kapsadığı alan dardı.

Ancak gelişen teknoloji sayesinde firmalarda bu duruma ayak uydurarak potansiyel müşterilerine ulaşma kanallarını değiştirdiler. Yeni medya araçları sayesinde firmalar interaktif olarak hedef kitlesine ulaşabilme, onlardan gelen dönütü alabilme ve birçok farklı şekilde ulaşabilme imkanı taşıdı.

Firmalar kendi kurumsal kimliklerini internet ortamında var edebilmek adına web sitelerini kurmaya başladılar. İnternet sitesi başlangıçta "kurumsal kartvizit" görevi göreni, iletişim bilgilerinin yer aldığı, vizyon, misyon, vb. detaylara yer verildiği bir hal almıştır. Ancak değişen şartlarla da ihtiyaçlara göre değişimler devam etmiştir.

MechSoft Blog - Kurumsal Web Sitesi Oluşturma ve Düzenleme


Kurumsal Web Sitesi Nasıl Oluşturulurken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kurumsal web sitesi firmaların ilk profilini oluşturan, dijital dünyada varlığını korumasını sağlayan ve itibarını oluşturan yapılardır. Potansiyel müşteriler bir ürün ya da hizmet ile ilgili detaylı bilgi almak için öncelikle o firmanın kurumsal web sitesine bakma ihtiyacı hissederler.

Firmalar sitelerini oluştururken kendilerini yansıtan, markalarının ruhunu barındıran ve teknolojik altyapılara uyum sağlayan özellikleri barındırması gerekmektedir. Bunların başında;

  • - Web sitesinin alan adı firmayla ve markayla uyum sağlamalıdır.
  • - Görsel içeriğin uyumlu olmasına önem verilmeli. Logo, yazı fontu, grafik vb. materyaller bir düzen içinde olmalıdır.
  • - Görsel içerik kadar özgün içeriğe de dikkat edilmeli. Ürün sayfaları, blog yazıları, SSS (Sık Sorulan Sorular) vb. içeriklerle web sitesi güncel tutulmalıdır.
  • - Her tarayıcıda web sitesi düzgün ve sorunsuz çalışabilmeli. Ziyaretçiler web sitesini ziyaret ettiklerinde kolaylıkla aradıklarını bulabilmelidirler.
  • - Ziyaretçilerin web sitesi üzerinden kolaylıkla ulaşabilmeli ya da iletişim bilgilerine erişebilmelidir.
  • - Mobil uyumlu olmalıdır.
  • - Arama motoru optimizasyonuna sahip olmalıdır.
  • - Sosyal medya ile entegre çalışabilmelidir.

CloudOffix ile Web Sitesi Oluşturma

CloudOffix sunduğu yenilikçi ve kullanıcı dostu yapısı sayesinde herhangi bir teknik bilgiye ihtiyaç duymadan kendi web sitenizi oluşturmanızı sağlar.

Basit sürükle bırak özelliği sayesinde hazır şablonlarla bir kaç dakika içinde kendi web sitenizi oluşturabilir gerektiğinde herhangi bir teknik bir desteğe ihtiyaç duymadan düzenleyebilir veya ihtiyacınız varsa yeni özellikler ekleyebilirsiniz.

MechSoft Blog - Kurumsal Web Sitesi Oluşturma ve Düzenleme - Sürükle Bırak Ekranı

Bir ürününüz ya da hizmetiniz ile ilgili satışını sahip olduğunuz web site üzerinden mi gerçekleştirmek istiyorsunuz? CloudOffix ile artık bu çok kolay! Hazır şablonlarla sitenizi e-ticaret sitesine çevirmeniz sadece bir kaç dakikanızı alır.

MechSoft Blog - Kurumsal Web Sitesi Oluşturma ve Düzenleme - Web Sitesi Tasarımı

Dilediğiniz şekilde sayıda ürün sayfası oluşturabilir, ödeme planları tanımlayabilir, otomatik olarak bir şekilde ödemeleri alabilir hatta Sales Cloud entegrasyonu ile satış süreçlerinizi uçtan uca takip edebilirsiniz. CloudOffix sadece bir kaç dakika içinde e-ticaret sitesi kurmanızı sağlar.

CloudOffix'in entegre yapısı sayesinde satın almadan, ödemeye, faturalandırmaya, satış sonrası desteğe, mevcut müşteri yönetimine kadar birçok başlıkta tek bir yerden yönetmenizi sağlar.

Web site sadece ürünlerinizi sattığınız araçlar değildir. Mevcut ya da potansiyel müşterilerinize kendinizi tanıttığınız ve onları güncel tuttuğunuz bir kanaldır. MechSoft Blog - Kurumsal Web Sitesi Oluşturma ve Düzenleme - Web Sitesi Kişiselleştirme

CloudOffix ile sadece bir kaç tıklamayla, yeni blog yazısı hazırlayabilir, iş poziyonu açıp HR Cloud ile entegre ederek iş süreçlerinizi yönetebilir, oluşturduğunuz çevrimiçi ya da fiziksel etkinliklerin bilet satışını bile yapabilirsiniz.

Artık güzel bir siteye sahip olmak elbette ki görünürlüğünü artırmak için yeterli değil. Bu yüzden firmalar dijital pazarlama araçlarını da kullanmaları gerekmektedir. CloudOffix'in yenilikçi yapısı sayesinde SEO ve SEM çalışmalarınızı yürütebilirsiniz. Anahtar kelimelerinizi girebilir, sitenizin trafiğini takip edebilir, oluşturduğunuz kampanyaların yarattığı etkileri rahatlıkla takip edebilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçerek CloudOffix'in yetenekleri hakkında bilgi alabilir veya ücretsiz demonuzu başlatabilirsiniz.