BricsCAD DWG Topluluğu İçin Özgürlük

Geleceği İnşa Edenler İçin BricsCAD

MechSoft Bilgi ve İletişim Tek. Tic. A.Ş., Sezgi Özkan

BricsCAD DWG Topluluğu İçin Özgürlük

Geleceği İnşa Edenler İçin BricsCAD

31 Ocak 2023 , Blog Yazılarımız

DWG, dünyada en çok kullanılan CAD formatı olarak bilinir. Onlarca yıldır milyonlarca müşteri, tasarım süreçleri için bu formata dayalı CAD ürünlerini kullanıyor veya DWG'de geliştirilen, sektöre özel uygulamalara güveniyor. Diğer şirketler, çalışmalarını DWG tabanlı CAD dosyalarında belgeleyerek tasarım süreçlerini kolaylaştırmak için mevcut API'leri temel alan araçlar geliştiriyor. Her tescilli CAD yazılımının, en azından kendi tescilli dosya formatlarında çalışan, DWG dosyalarını okumak için bir arayüzü vardır ve artık sorun burada başlamaktadır.

Tescilli bir formata geçmek, verileri DWG'de ihtiyacı olan herhangi biriyle kolayca paylaşma özgürlüğünü kaybetmek anlamına gelir. Tescilli bir dosya formatı kullanmaya başladığınızda, o çözümün lisanslama ve fiyatlandırma politikasına bağlı kalabilirsiniz. İşbirliği daha karmaşık hale gelebilir ve genellikle verileri paylaşmak veya ilgili tüm kişileri aynı ürün ailesine taşımak için bazı zaman alıcı süreçler ve ayarlar gerektirir.

En kötü senaryoda, süreçlerinizi optimize etmek için kurduğunuz veya geliştirdiğiniz her şeyin yeni ortamda yeniden yapılması gerekir. Sonuç olarak, yatırım getirisi elde etmek biraz zaman alabilir veya hiç elde edilemeyebilir.

Müşteri Özgürlüğü

MechSoft olarak Bricsys ile yürüttüğümüz iş birliğimizle, DWG'nin gücüne ve bu dosya formatının gerektirdiği özgürlüğe inanıyoruz. Yüzlerce BricsCAD müşterimiz DWG'nin ne kadar popüler olduğunun altını çiziyor. BricsCAD tamamen DWG uyumlu olmasının yanı sıra, satın alma veya abonelik yoluyla size yazılım erişilebilirliği sunmaktadır.

İster yazılımımızı satın alın, ister kiralayın, nasıl kullanabileceğiniz konusunda hiçbir fark yoktur. Bu sadece muhasebenizi nasıl yöneteceğinize dair sizin yaptığınız bir seçimdir. Geçmişte geliştirdiğiniz araçları LISP, ARX, .Net veya diğer programlama ve otomasyon araçlarında da yeniden kullanabilirsiniz.

API'lerimiz sayesinde daha önce kullandığınız üçüncü parti uygulamalar BricsCAD üzerinde çalışabilir. Yazılımınızı nasıl kullandığınız konusunda da seçenekler sunuyoruz: Tek Kullanıcı veya Ağ Dağıtımı.

Tek bir kullanıcı olarak, BricsCAD'i ofiste bir masaüstüne veya bir dizüstü bilgisayara yükleyebilir ve yazılımı gerektiği gibi birinde kullanabilirsiniz.

Bir ağ dağıtımında, lisanslar bir lisans sunucusu aracılığıyla yönetilir ve dünyanın herhangi bir yerindeki ağa bağlı herkes bu lisansları kullanabilir. Yazılımın şirket ağınızda nasıl kullanıldığınız izlenmemektedir.

Mechsoft - BricsCAD

İş akışlarınızda da özgürlük sunuyoruz. Bir 2B tasarım platformundan (BricsCAD Lite), aynı DWG dosya formatına dayalı özel tasarım sürecini desteklediğimiz bir 3B modellemeye (BricsCAD Pro) veya sektöre özel bir platforma (BricsCAD Mechanical ve BricsCAD BIM) geçmek çok kolaydır.

Yapay zeka veya makine öğrenimi kullanan çözümümüze entegre edilen yenilikçi teknolojiler, tasarım süreçlerinizi daha da kolaylaştırır. Örneğin, BricsCAD Mechanical, ISO/DIN ve ANSI gibi tüm çizim standartlarını destekleyen, 2B veya 3B'de mekanik parça ve montaj tasarımına, malzeme listesi oluşturmaya ve tasarımınızın teknik dokümantasyonuna odaklanır.

Bu ürün, tasarımın kavramsal aşamasında esneklik sağlayan doğrudan modelleme yaklaşımına dayalıdır ve gerektiğinde tasarımlarınızı standartlaştırmak, özelleştirmek ve yapılandırmak için parametrik bir motorla zenginleştirilmiştir.

BricsCAD BIM, AECO endüstrisinde sektöre özgü farklı süreçleri destekler. Hexagon Geosystems'in bir parçası olmak, taranan verileri kolayca işleyebileceğimiz ve bunlardan vektör geometrisi oluşturabileceğimiz anlamına gelir. BIM'e tarama işlemi, bir manzara oluşturmaya ve taranan verilerden bina oluşturmaya istekli bir tasarımcının ihtiyaçlarını tam olarak destekler. İşlem hızlı ve kolaydır ve oluşturulan dosyalar çeşitli işlemlerde kullanılabilmeleri için yerel DWG'dir.

Sağlam bir bina oluşturduktan sonra, üzerinde çalıştığınız yapının yapılarının ve kompozisyonlarının tamamen ayrıntılı bir açıklamasına ulaşana kadar ayrıntı düzeyini artırmak kolaydır. IFC formatında standardize edilmiş DWG formatı kullanılarak, tüm bu bilgiler inşaat sektöründe yer alan herkes için uygun bir şekilde kaydedilebilir.

Tasarım süreci, binaları detaylandırmak için BricsCAD'e özgü yapay zeka ve makine öğrenimi özellikleri kullanılarak kolaylaştırılmıştır. İlgili proje verilerini paylaşma BricsCAD ürün ailesinin yanı sıra, Ortak Veri Ortamımız Bricsys 24/7 sunmaktadır. Bu size, projeyle ilgili verileri bir projede yer alan harici kişilerle paylaşma olanağı sağlamaktadır.

Dosyalar özel bir buluta yüklenir, erişim kullanıcı kimlik bilgileri ve rollerine göre kontrol edilir ve doğru bilgileri doğru kişilere doğru zamanda ulaştırmak için veri iş akışları kolayca eklenebilir. Platformu kurmak ve çalıştırmak da kolaydır ve halihazırda kullanmakta olduğunuz herhangi bir PLM ile entegre edilebilir.

Bugün BricsCAD'e yatırım yapmak, CAD'de önceki deneyiminizi pekiştirirken yarın oluşturacağınız fikri mülkiyeti geleceğe hazırlamak anlamına gelir. Ayrıca, yapay zeka ve makine öğrenimi algoritmaları tarafından desteklenen BricsCAD'de ki yeni yeniliklerden yararlanarak ve bunu uygun maliyetle ve istediğiniz şekilde yaparak verilerinizi evrensel olarak paylaşmaya devam edebilmeniz anlamına gelir.


Kaynak İçin

BricsCAD V23 Yenilikler ve Lisanslama Yöntemleri Webinarı'mıza Davetlisiniz!