İş Süreçlerini Yönetmek İçin Mobil Çözümler

Neden Mobil Bilgi Yönetimi Stratejisi Kullanmalısınız?

MechSoft Bilgi ve İletişim Tek. Tic. A.Ş., Selin Başkan

İş Süreçlerini Yönetmek İçin Mobil Çözümler

Neden Mobil Bilgi Yönetimi Stratejisi Kullanmalısınız?

02 Aralık 2021 , Blog Yazılarımız

Yaşadığımız şu günlerde bile halen birçok işletme web sitelerini önce dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda çalışacak şekilde tasarlıyor. Ancak daha sonra, aynı sitelerin telefonlarda ve tabletlerde yeterince iyi çalıştığından emin olduklarında mobil uygulamaları düşünmeye başlıyorlar.. 

Google'ın bile mobil öncelikli geliştirmeyi savunduğu bir çağda, böyle bir yaklaşımın dijital dönüşüm liderliğini işaret etmesi beklenemez. İşletmelerin, kullanılabilirlik ve güvenlik de dahil olmak üzere, masaüstlerinde sağlamaya çalıştıkları deneyimi mobil cihazlarla aynı şekilde sağlayabilmenin bir yolunu bulmaya ihtiyaçları var.

Neden Mobil Bilgi Yönetimi Stratejisi Kullanmalısınız?

Koronavirüs mobil-uzaktan erişim üzerinde bu kadar dramatik bir etki yaratmadan önce bile 2020'nin başlarında derlenen araştırma ve istatistikler göstermiştir ki,

  • Tüm internet trafiğinin yaklaşık yarısı mobil cihazlardan ve mobil uygulama üzerinden sağlanmaktadır.

  • Google, trafiğinin yüzde 63'ünü mobil cihazlardan almaktadır.

  • ABD'de, tüm çevrimiçi trafiğin yarısından biraz daha azı mobil cihazlardan geliyor; ancak bazı ülkelerde bu oran neredeyse yüzde 90'dır.

Mobil internet erişimi, genellikle daha hızlı bağlantı nedeniyle her yıl çarpıcı bir şekilde büyüyor. Endüstri analistleri, 5G daha yaygın hale geldikçe bu eğilimin devam etmesini ve önümüzdeki iki veya üç yıl içinde, mobil cihazların internet kullanımının %70'ini almasını bekliyorlar.

İş Bilgilerini Yönetmek İçin Mobilin Yükselişi

Öncelikle, koronavirüs pandemisinin tetiklediği mobil-uzaktan erişimdeki muazzam büyümeyi gözden kaçırmak mümkün değil. İnsanlar artık telefonlarını sadece iletişim ve eğlence amaçlı kullanmıyorlar. Araştırmalara göre finans ve bankacılık için mobil uygulamaları, salgın öncesine göre %85 daha fazla kullanılmaya başlandı. Müşteriler ve işletmeler ofislerine veya banka şubelerine gidemedikleri zaman servislerin kendilerine gelmesini bekliyorlar. Mobil uygulamasında inovatif çözümler sağlayan bankalar, rekabet ortamında, müşteri memnuniyetinde bir adım daha öne çıkmasını sağlamaktadır.

Genel olarak bakıldığında, 2020'nin ilk çeyreğinde iş uygulaması indirmeleri, 2019'un ilk çeyreğine göre yüzde 100'ün üzerinde artmıştır.

Mobil Bilgi Yönetimi Kurum İçin Yeterince Güvenli Mi?

Mobil Bilgi Yönetimi, işletmelerin iş süreci yönetimi için uzaktan erişim talebini karşılamak için mobil uygulamalardan kritik ve hassas bilgilere erişmeyi ifade eder. Şirket dışı ve şirket içi ağların dışında, bu tür bir erişimi sağlamak için, bu sistemler bilgileri şifreler, böylelikle yalnızca yetkili kullanıcılar bilgileri görebilir veya değiştirebilir.

İşletmeler, yönetim politikalarına ve uyumluluk yasalarına uygun yazılım sistemlerinden ve uygulamalarından yararlanabilir. Aynı zamanda, işletme yönetimi ve çalışanları, ihtiyaç duydukları bilgilere telefon, tablet ve diğer bilgisayarlar da dahil olmak üzere seçtikleri herhangi bir cihaz türüyle hemen hemen her yerden erişmenin çevikliği ve üretkenlik artışının keyfini çıkarabilirler.

MechSoft Blog - İş Süreçlerini Yönetmek İçin Mobil Çözümler

M-Files Uzaktan, Mobil Bilgi Yönetimini Nasıl Sağlar?

M-Files, öncelikle erişim için iki yönlü bir yaklaşım benimseyerek iş üretkenliğini sağlar:                        

              • Firmalar sistemin merkezi deposunu kullanabilirler.

  • Alternatif olarak, kullanıcılar verilerin depolandığı her yere işaret edebilirler.

M-Files yaygın türdeki yazılımlar ve bilgi havuzlarıyla bütünleşir. Bu, bu akıllı bilgi yönetim sistemini kullanmak için büyük bir geçiş projesine veya iş süreçlerinde bir değişikliğe gerek olmadığı anlamına gelir. Aynı zamanda M-Files, isterlerse işletmelerin güvenli ve kurtarılabilir depolama için kullanmayı seçebilecekleri kendi deposunu sunar. M-Files ayrıca, belgelerin iş akış yolları boyunca taşınması gibi, işletmelerin üretkenliği ve süreçleri iyileştirmesine yardımcı olacak birçok özelliğe de sahiptir. 

M-Files yerleşik mobil bilgi yönetim sisteminin bazı önemli noktaları şunlardır:

  • M-Files, şirketlere herhangi bir depolama alanından verilere erişme yeteneği vermenin yanı sıra, cihazdan bağımsız bir tasarıma sahiptir, yani kullanıcılar şirket ofisinde masaüstünü veya ev ofislerinde bir cep telefonunu kullanırlarsa aynı iyi deneyimi yaşayabilirler. Bu sayede hızlı bir şekilde adapte olabilirler.

  • Gelişmiş düzenleme ve birlikte yazma özellikleri, nerede çalışırlarsa çalışsınlar diğer insanlarla işbirliği yapmayı ve derlemeyi de kolaylaştırır. Hata olasılığını azaltmak ve veri kalitesini korumak için giriş kurallarını belirlemek de mümkündür.

  • Erişim kontrolleri, kimlik doğrulama, denetim izleri, kurtarma ve şifreleme, bu ISO-27001 sertifikalı yazılımı en hassas bilgiler için güvenilir kılar . Şirketler, bilgi erişimini ve/veya düzenlemeyi kural düzeyinde kontrol edebilir ve verileri yalnızca yetkili kullanıcıların görmesini sağlayabilir. Herhangi bir sorun ortaya çıkarsa, belgenin ve kullanımının tam bir geçmişini görmek mümkündür.

M-Files'ın Şirketinizin Dijital Dönüşümüne Yön Vermesine Nasıl Yardımcı Olabileceğini Öğrenin

Özellikle bu yaşadığımız bu günlerde, birçok işletme mobil bir işgücüne gerçekten hazırlıklı olmadıklarını fark ederken M-Files müşterileri, doğru araçların bu geçişi daha önce hayal edilenden daha kolay ve daha ucuz hale getirebileceğini keşfetti. M-files şirketinizin iş sürecini yönetiminde kolaylık sağlarken dilediğiniz her yerden istediğiniz dokümana ve bilgiye erişmenize yardımcı olur.

Akıllı, uzaktan ve mobil öncelikli bilgi yönetiminin işinize ne kadar fayda sağlayacağını tam olarak anlamak ve sorularınız için bizimle iletişime geçin veya bir demo ile ücretsiz deneme deneyimi yaşayın.