BricsCAD V22 ile CAD Çözümlerine Farklı Bakış Açısı

2021'in Son BricsCAD Kampanyası

MechSoft Bilgi ve İletişim Tek. Tic. A.Ş., Sezgi Özkan

BricsCAD V22 ile CAD Çözümlerine Farklı Bakış Açısı

2021'in Son BricsCAD Kampanyası

09 Kasım 2021 , Blog Yazılarımız

Hexagon'un bir parçası olan küresel yazılım geliştiricisi Bricsys, bugün Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD) ürünlerinin yeni sürümlerinden biri olan BricsCAD; Lite, Pro, Mechanical ve BIM ürün ailesi V22 sürümü ile önceki sürümler üzerine iyileştirmeler yapılarak tasarım, inşaat ve üretim iş akışlarını yaratabilmeyi sağlayan BricsCAD V22 ‘yi kullanıma sunmuştur.

BricsCAD V22, bina, inşaat ve imalat için esnek, tasarım özgürlüğü sunan ve kullanıcıların sorunları daha hızlı çözmesine yardımcı olur. Çalışma rutinleri oldukça yoğun olan mimarlar ve mühendisler için diğer çizim programlarından farklı olarak, ‘hepsi bir arada’ tasarım platformu olma vizyonunu gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaşmıştır. 

BricsCAD ürün ailesi, kavramsal tasarımdan, ayrıntılı tasarıma kadar sürekli ve verimli iş akışları ile, kullanıcıların harika modellemeler tasarlamaya olanak tanıyan bir teknik çizim yazılımıdır.

Kullanıcılar, BricsCAD’in hassas 2B, 3B, BIM ve Mekanik çözümleri arasında, dwg tabanlı, çok amaçlı CAD platformunda geçiş yapabilmesine olanak tanır. Diğer CAD programlarında bulunan araç setleri alışkanlıklarınızı değiştirmeden BricsCAD' de tasarımlarınızı hayata geçirebileceksiniz. Ayrıca Bricsys 24/7 web ve mobil uygulamaları ile dosyalarınızı Cloud üzerinde depolama, düzenleme ve paylaşma imkanı bulunmaktadır.

Autodesk tarafından geliştirilen AutoCAD yazılımı kalıcı lisanslama modelinde yapılan değişiklikler BricsCAD tarafında sizler için avantaja dönüşmektedir. BricsCAD'in standart lisanslama modelinin haricinde, kalıcı lisanslama ve Ağ Lisanslama (Network Lisans) seçenekleri ile öne çıkmaktadır. BricsCAD, kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmak adına dosya görüntüleme konularında sadece ‘.dwg’ tabanı uyumluluğunu baz alırken, AutoCAD programı ise, ‘.dwg’ tabanı uyumluluğunu konusuna ek olarak versiyonlar arası uyumluluk şartı da aramaktadır. 

Zengin Uygulama Programlama Ara Yüzleri (API), yüzlerce geliştirici tarafından, tasarım disiplinlerinin yelpazesini kapsayan uygulamalar oluşturmasını olanak tanır. Sektörde yer alan çalışanların ile birlikte öğrencilerinde daha iyi çalışmasına yardımcı olmak için diğer uygulamalarla entegrasyonlar da sağlanmaktadır.

BricsCAD ürün ailesi, BricsCAD'in tek platform yaklaşımı bizi bugün piyasadaki diğer CAD çözümlerinden farklı kılmaktadır ve kullanıcılarılarına, istedikleri şekilde çalışması için ihtiyaç duydukları araçları, esnek lisanslama modeli ve verilerini istedikleri yerde saklama özgürlüğü vermektedir.

V22, eski ‘Dinamik Bloklara (Dynamic Blocks)’ alternatif olan BricsCAD'in ‘Parametrik Blok (Parametric Blocks)’ iş akışının yerini almaktadır. Parametrik Bloklar, tasarımcıların daha hızlı çizim oluşturma ve daha sorunsuz tasarım değişiklikleri için akıllı ve uyarlanabilir bir şekilde geometri oluşturmasına ve yeniden kullanmasına olanak tanımaktadır.

BricsCAD V22 ile Bricsys ekibi, şimdiye kadarki en yüksek kalitede, en güvenilir 2B ve 3B tasarım platformunu sunmuştur. Daha hızlı varlık seçim hızı ile daha sorunsuz büyük modeller işlemeyi, yüzlerce iyileştirme ve düzeltmeyi, en son sürümdeki ürün performansı ve kararlılık bir arada sağlamaktadır.

MechSoft Blog - BricsCAD V22 ile CAD Çözümlerine Farklı Bakış Açısı

  • Arttırılmış Performans

 BricsCAD V22 sektördeki diğer CAD çözümlerine göre daha hızlıdır ve tasarım verilerini yakalamak ve belgelemek için daha verimli bir yol sunmaktadır.

  • 3B Doğrudan Modelleme

Bilgisayar donanımlarından işlemci ve veri deposu(RAM) ve grafik kartı performansı, karmaşık çizimler de kullanılabilirliği kolaylaştırır ve performansı oldukça artırır. V22'de BricsCAD'in, Nokta Bulutu (Point Cloud) iş akışı, bağımsız bir Nokta Bulutu ön işlemcisi, işlenmiş Nokta Bulutu verilerinin daha verimli depolanması, yerleşik sapma kontrolü, ekin katıları ve coğrafi konum desteği ile iyileştirilmeleri gerçekleştirilmiştir.

  • Daha Fazla Uyumluluk

BricsCAD V22 ile birlikte, komut yapısındaki iyileştirmeler ve DWG tabanlı verilerin geliştirilmiş işlenmesi, V22'nin eski CAD ürünleriyle uyumluluğunu artırmaya yardımcı olmaktadır. Kullanıcılar eski ‘Dinamik Bloklarını’ daha iyi kullanabilirler ve ayrıca ‘BLOCKREPLACE’ ve ‘BLOCKTOXREF’ gibi bazı tanıdık ekspres üretkenlik araçlarını(Express Tools) da dahil ederek kolayca çözümleyebilirler.

  • İyileştirilmiş Veri Optimizasyonu

2B çizim ve veri basitleştirme özellikleri artık otomatik bir ‘Çoklu Çizgi (Polyline)’ iyileştiriciyi içermekte ve BricsCAD'in kullanıcıların yinelenen geometriyi basitleştirmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış araçlarında çok sayıda iyileştirme yapılmıştır. ‘Kılavuzlu Kopyala (Copy Guided)’ ve ‘Kılavuzlu Taşı (Move Guided)’ komutları, kılavuz eğriler olarak daha büyük bir referans varlık kümesini işleyebilir ve BricsCAD V22'de belirli 3B geometri ile çalıştırabilmektedir.

 BLOCKIFY otomatik veri basitleştirme iş akışı, komutun tekrarlanan nesneleri sınıflandırma yeteneğini daha da genişletmek için artık yeni bir simetri algılama motoru içermektedir. BLOCKIFY'ın belirli durumlarda DWG dosyalarının boyutunu 10 kata kadar azalttığı ve bu durumlarda çizim yükleme ve boşaltma sürelerini 10-100 kat iyileştirdiği kanıtlanmaktadır.

  •  Platform Genişletilebilirliği

BricsCAD'in moderatörlüğünde iyileştirmeler, OpenLISP tabanlı geliştirme sistemi, BLADE LISP programlama ortamının performansını ve kararlılığını artırmıştır. Kurumsal ve ticari Uygulama Geliştiricilerimiz, ‘.NET’ ve ‘BRX’ uygulama programlama ara yüzlerine eklenen yeni sınıfları ve işlevleri kullanarak daha uyumlu uygulamalar oluşturabilme imkanı tanır.

 Bricsys ve MechSoft olarak, BricsCAD V22’nin bu özelliklerinden ilgilenen herkesin faydalanabilmesi adına 2021 yılının son indirim kampanyasını duyuruyoruz;

Bu kampanya kapsamında, CAD yazılım maliyetlerini satın alma (kalıcı lisans) ve kiralama opsiyonları ile tüm potansiyel kullanıcılar için mükemmel bir fırsat sağlayacağına inanıyoruz.

22 Kasım Pazartesi - 30 Kasım Salı tarihleri arasında sürecek bu promosyon döneminde, satın alacağınız veya kiralayacağınız tüm BricsCAD lisanslarında net %10 indirim ve mevcuttaki lisansların yükseltmelerinde %15'e varan indirim sağlayacaktır.

Kampanyayla ilgili daha detaylı bilgi almak ve BricsCAD V22’nin yenilikçi çözümlerinden faydalanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.